Bereikbaar van 8.00 u tot 17.30

NL: +31 (0) 416 543 110
BE: +32 (0) 53 70 71 61

Ruime productvoorraad

Vele producten direct uit voorraad

Snelle leveringen

Gratis en snelle offerte

Deskundig advies

Grote kennis en ervaring

PLAKKEN

WIKKELEN

DISPENSERS

OMSNOEREN

MAGAZIJNINRICHTING (machines)

KARTON

VERZENDEN

VULLEN BESCHERMEN

PE FOLIE

OVERIGE

GROENE TAPE KEUZE

De meest gebruikte tapesoorten zijn gemaakt van polypropyleen (PP) of polyvinyl chloride (PVC). Over het algemeen minder duur dan papier per rol. De praktijk leert echter dat zeker bij het handmatig sluiten van de dozen regelmatig extra tape wordt gebruikt rondom de doos, twee banen om extra versteviging te geven. Bij papier is dit veel minder het geval. Kijkt u dus voor uw keuze eerst hoeveel tape u per doos gebruikt.

PAPIER

Papieren zelfklevende tape is een milieuvriendelijkere oplossing. Er zijn eigenlijk 2 soorten; voor lichte verpakkingen, de standaar papieren tape met kraft papier en solvent of hotmelt (solvent-free) belijming. Voor zwaardere verpakkingen is er een versterkte papieren tape. Deze tape is versterkt met glasvezel draden. Ook de dikte van papier kan varieren, vaak zien we 60 grams en 80 grams papier.

Naast papier zelfklevend is er ook het gegommeerd papierer. Papier dat je nat moet maken om te plakken, eigenlijk net als de vroegere postzegel. Dit product is al sinds de jaren 70 op de markt, maar is nu aan een nieuw leven begonnen. Het is nu mogelijk om dit product ook te krijgen met plantaardige lijm (op basis van mais en zetmeel). Om dit papier te verwerken heeft u aparte dispensers nodig, die voorzien zijn van een waterbak. Hoewel dit product relatief per rol duur is, zijn er ook grote voordelen. U verbruikt niet meer dan nodig en het sluit uw verpakking veilig. De verpakking kan niet opengemaakt worden zonder de tape te scheuren. Papier gegommeerd is er ook in een versterkte versie en in verschillende diktes.

PET 85%

Wanneer u makkelijk wilt overstappen, niet veel meer kosten wilt maken, maar wel groener bezig zijn, kunt u de 85% PET tape overwegen. De film van deze tape is voor 85% gemaakt uit gerecyclde PET flessen. Zo krijgen alle drankflessen een nieuw leven. Door het gebruik van PET kan de dikte van de film teruggebracht worden naar 19my en kunnen er meer meters op 1 rol, meer rollen op een pallet, minder transport. Uiteraard is het afval met een 19my film na gebruik ook minder dan met een conventionele 28my PP film. De tape is voorzien van een extra hoge hotmelt belijming (solvent-free) en kan ingezet worden als vervanging voor PP Hotmelt en PP Solvent.

 

Kunnen wij je helpen?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs

Contact opnemen

Stel een vraag

Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur

+31 (0) 416 543 110

We zijn bereikbaar tussen 8.00u tot 17.30u

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Wij beantwoorden uw (verpakkings)vraag veelal dezelfde werkdag!

Bel ons: +31 (0) 416 543 110

Bereikbaar van 8.00u tot 17.30u

Ruime productvoorraad

Vele producten direct uit voorraad

Snelle leveringen

Gratis en snelle offerte

Deskundige advies

Grote kennis en ervaring

Dealer van: