Bereikbaar van 8.00 u tot 17.30

NL: +31 (0) 416 543 110
BE: +32 (0) 53 70 71 61

Ruime productvoorraad

Vele producten direct uit voorraad

Snelle leveringen

Gratis en snelle offerte

Deskundig advies

Grote kennis en ervaring

WIKKELEN

MAGAZIJNINRICHTING (machines)

Handdozensluiter nodig ? 

Handdozensluiters zijn er in vele soorten. Belangrijk is de breedte van de tape. Heeft u 38mm, 48mm of 50mm tape kies dan voor een model met een kern van 50mm. Voor 75mm en 100mm tape zijn er aparte dispensers. Heeft u tape die geluid maakt bij het afrollen (bijvoorbeeld PP Hotmelt of PP Solvent), dan kunt u de keuze maken voor een noise reducer. Kies voor licht aflopende tape altijd een dispenser met een rem. U kunt dan de rem aandraaien en zo de afrolweerstand zelf bepalen. Voor rollen met een lengte van 132m kiest u voor de H66cp. Tot slot, wilt u extra veiligheid, dan zijn er dispensers met een beschermkapje op het mes of dispensers waarbij het mes pas uitklapt (push-flap), wanneer de tape goed is aangedrukt op de doos. Meer hulp nodig, kijk dan bij onze keuzehulp.

HANDDOZENSLUITER 50MM

Rem en mesbescherming

Rem en mesbescherming

Rem en push-flap

Rem

HANDDOZENSLUITER 75MM EN 100MM

Rem en push-flap

Rem

Rem en push-flap

Mesbescherming

HANDDOZENSLUITER NOISE REDUCER

Mesbescherming

Mesbescherming

HANDDOZENSLUITER SPECIALE MODELLEN

Over Handdozensluiters 

Het gebruik van de juiste handdozensluiter is belangrijk. Bepaal altijd eerst welke tape u gaat gebruiken en kies dan de juiste dispenser.

Rem
De draaiknop op de kern is de rem van de dispenser. Gebruikt u een een lichtaflopende tape, draai de rem dan aan. Voor low noise tape, die zwaarder afloopt, draait u de rem los. Dit zorgt er voor dat de tape minder snel breekt en dat uw inpakkers minder polsbelasting hebben.

Anti-statische Strip
De anti-statische strip net onder het mes (en boven de rubber rol), zorgt ervoor dat de tape omhoog blijft staan en niet naar beneden valt. Heeft u dus veel dozen achter elkaar te plakken, dan is dit handig. De tape blijft in positie.

Mes
Het mes, 1 van de belangrijkste onderdelen, moet schoon blijven en alle tandjes nog bevatten. Wist u dat u de messen ook los kunt bestellen ? Hiernaast zijn er een aantal dispensers met een beschermkapje voor het mes, of met een push-flap. Het mes komt dan pas naar buiten bij het aandrukken van de tape op de doos. Naast bescherming van het mes, zorgt u ook voor veiligheid.

Push-Flap
De beste uitvinding op dispensergebied ooit. Dat vinden wij !  De flap op de dispenser zit er niet voor niets, deze is bedoeld om de tape aan te drukken op de doos. Wilt u dat uw doos dichtblijft dan is dit absolute noodzaak. Vaak zien wij dat het aandrukken van de tape niet (goed) gebeurt. Om meer zekerheid in te bouwen dat de inpakkers dit wel goed doen, zijn er de dispensers waarbij het mes pas naar buiten komt als de flap goed contact maakt met de doos. Handig en veilig, want het mes is tevens beschermd (ook bij bijvoorbeeld vallen van de dispenser).

Noise Reducer
Gebruikt u een tape die veel lawaai maakt bij het afrollen, kan dit wel eens de oplossing zijn. Zeker bij klanten waar veel mensen naast elkaar staan te plakken, kiezen voor deze dispensers.

Heavy Duty
U heeft tot slot de keuze tussen een licht model en een zwaar model. Onze heavy duty modellen bevatten meer metaal en zijn dus degelijker en gaan langer mee. Ze kunnen tegen een stootje ! Nadeel is uiteraard dat ze zwaarder zijn, de inpakker kan dit als vervelend ervaren voor de polsbelasting.

Kunnen wij je helpen?

Neem dan contact op met één van onze adviseurs

Contact opnemen

Stel een vraag

Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur

+31 (0) 416 543 110

We zijn bereikbaar tussen 8.00u tot 17.00u

+32 (0) 53 70 71 61

We zijn bereikbaar tussen 8.00u tot 17.00u